به گزارش نیپنا، پس از 11 سال با توجه به نیاز کارنان و خانواده ها و توجه ویژه مسوولان پتروشیمی به سلامت نیروی انسانی با توجه به اهمیت این امر، احیاء و سومین جشنواره سلامت در منطقه ماهشهر با بازدید روزانه بیش از سه هزار نفر برگزار شد.
در این جشنواره که با هدف ارتقاء آگاهیهای بهداشتی و سلامت محور در بین کارکنان، خانوادههایشان و جامعه، حفظ و ارتقاء سطح سلامت کارکنان و پیشگیری از به خطر افتادن سلامت آنها در برابر عوامل مخاطرهآمیز محیط کار برگزار شد، برنامه های فرهنگی، آموزشی، سرگرمی و رقابت برای تاثیرگذاری حداکثری بر خانواده ها و کارکنان در نظر گرفته شده بود. در این راستا غرفه های مختلفی چون سلامت خانواده، بهداشت محیط، تغذیه برای آموزش و غرفه های مختفی برای عرضه محصولات مرتبط با سلامتی فعال بودند.
کارگروه های مختلف با نظارت بخش بهداشت و سلامت شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اوایل سال کار خود را برای برگزاری این جشنواره شروع کرده بودند و برنامههای اجرایی مختلفی طراحی شد. بر این اساس کارگروه مهندسی بهداشت حرفهای برنامه های مربوط به آموزش کمکهای اولیه، نمایش انیمیشنهای آموزشی، برگزاری مسابقات علمی و نمایش تجهیزات تصفیه و پایش کیفیت آب آشامیدنی را طراحی کرد.
کارگروه بهداشت محیط نیز به مباحث تشخیص آلودگی میکروبی، بهداشت ظروف مواد غذایی و ارزیابی و سنجش ترکیب بدنی پرداخت؛ کارگروه تغذیه نیز نمایش تجهیزات پایش و اندازهگیری عوامل زیانآور، نمایش انیمیشنهای آموزشی و برگزاری مسابقات آشپزی پیگیری کرد.
از سوی دیگر کارگروه سلامت و ورزش برنامه های آموزش ورزشهای مختلف، برگزاری مسابقات خانوادگی و تستهای فشار خون و دیابت را دی پیش گرفت. کارگروه روابط عمومی نیز برای سرگرمی خانواده ها، ارتقای روحیه اعضای خانوده و کارکنان، اجرای کنسرت و استندآپ کمدی برای خانوادهها را اجرا کرد.
در مراسم افتتاحیه مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران ارشد صنعت نفت و پتروشیمی حضور پیدا کردند و صحبت های تاثیرگذاری که به ارتقای سلامت کارکنان و نقش مدیران و خانواده ها در این امر، پرداختند.
با گذر از غرفه های جشنواره تلاش کارشناسان برای برقراری ارتباط بیشتر با کارکنان و خانواده ها مشهود بود.
تلاش برای ریل گذاری برای اجرای سیاستهای بهداشت و سلامت
عادل صادقی، کارشناس ارشد بهداشت حرفه سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و دبیر کارگروه بهداشت حرفه سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی با اشاره به برنامهریزی ۹ ماهه برای طراحی، تدارک و اجرای برنامه های سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی که در منطقه ماهشهر برگزار شد، گفت: سه کارگروه علمی بهداشت حرفهای، بهداشت محیط و تغذیه و دو کارگروه جانبی روابط عمومی و ورزش در سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی در منطقه ماهشهر برای هرچه بهتر برگزار شدن این جشنواره و تحقق اهداف تلاش کردند
وی با اشاره به اهداف مشخص شده از جمله فرهنگسازی و ارتقای سلامت کارکنان و ریل گذاری برای اجرای سیاستهای بهداشتی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، اظهار کرد: در بخش بهداشت حرفهای با تاکید بر موضوع آموزش و معرفی خدمات و دستاوردهای بخش بهداشت حرفهای اقدام به ایجاد غرفه کردیم انتظار ما این است که خانوادههای صنعت پتروشیمی را پوشش دهیم.
دبیر کارگروه بهداشت حرفه سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی ادامه داد: با وجود محدودیتهای تجهیزاتی انتظار داشتیم هر شب حدود ۳ الی 4 هزار نفر از این جشنواره بازدید کنند که بازدیدها فراتر از انتظار بود و برنامه ها بسیار خوب برگزار شد.
صادقی با توجه به حجم بازدید خانوادههای صنعت پتروشیمی از سومین جشنواره سلامت در منطقه ماهشهر و تلاشهای صورت گرفته برای برگزاری این جشنواره برای تحقق اهداف در نظر گرفته شده ابراز امیدواری کرد.
فرهنگ سازی در کودکان و خانواده ها در جشنواره سلامت
زهرا علیزاده، مسوول غرفه سلامت خانواده نیز با اشاره به آموزش رودررو به خانوادهها در سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی به بخشهای مختلف در نظر گرفته شده در این غرفه اشاره کرد و گفت: در بخش ظروف به انتحاب گزینه مناسب برای پخت و پز ، بیان مزایا و مضرات انواع ظروف از جمله مسی، یکبار مصرف، ظروف بستهبندی مواد غذایی و مایعات و همچنین نحوه نگهداری مواد غذایی و مایعات پرداخته میشود.
این کارشناس همچنین با اشاره به انجام تست سریع از سطوح برای اندازهگیری میکروبها گفت: در ابتدامیکروبهای دست یا موبایل بازدید کنندگان اندازهگیری میشود، سپس با ارائه پد الکل به مخاطبان بار دیگر از سطح ضدعفونی شده نمونه گیری صورت گرفته و بدین صورت به خانواده ها آموزش میدهیم که دستان و سطوح را ضدعفونی کنند و بهترین راه نیز شستن با آب و صابون است.
علیزاده همچنین با تشریح برنامه و های در نظر گرفته شده مانند بازی و مسابقه برای بچهها در راستای تشخیص رفتارهای خوب و بد و فرهنگ سازی با این روش، به تشویق از طریق اهدای جوایز اشاره کرد و گفت: در این غرفه مراحل مختلف تصفیه آب در دستگاههای تصفیه و نحوه نگهداری فیلترها نیز آموزش داده میشود.
وی افزود: در بخش دیگر غرفه نیز اصول نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر و زمان فاسد شدن مواد، آموزش داده میشود.
علیزاده در مورد تاثیرگذاری جشنواره سلامت نیز تصریح کرد: با توجه به چهره به چهره بودن آموزش در این جشنواره توانیم شاهد بازخورد خوبی از خانوادهها و ارتباط بیشتر آنها با بخش بهداشت و کار پرسنل در این حوزه داشته باشیم.
ترویج فرهنگ تغذیه سالم در جشنواره
فرناز کاظمی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در غرفه تغذیه در سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی که در ماهشهر برگزار شد نیز با توجه به آغاز کار کارگروه از مرداد ماه به سه بخش در نظر گرفته شده در غرفه تغذیه اشاره کرد و گفت: در بخش اول که به صورت فرایندی در نظر گرفته شده و بخش ارزیابی وضعیت تغذیه است، با دستگاه بادی کامپوزیشن شرایط فرد ارزیابی میشود و در نهایت افراد از طریق فیلم آموزشی میتوانند در مورد نتیجههای دستگاه و توصیههای ورزشی و تغذیهای مرتبط با تفسیر نتایج دستگاه آگاهی لازم را کسب کنند.
وی افزود: کارشناسان این گروه یک نرم افزار با دیتاهای شخصی سازی شده برای سلامت کارکنان در حوزه تغذیه در نظر گرفته و طراحی کردهاند که از این طریق میزان انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، فیبر، سدیم و غیره، متناسب با شرایط بدن سنجیده و اهداف با نتیجه آنالیز دستگاه بادی کامپوزیشن مقایسه میشود.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در غرفه تغذیه همچنین با اشاره به برنامههای در نظر گرفته شده برای بخش سرگرمی از جمله مسابقه گردونه شانس شامل ۱۲ بیماری مرتبط با تغذیه و همچنین مسابقه دارت سندروم متابولیک هدف آشنایی با سندروم متابولیک که شاخص بسیار مهمی در حوزه بیماریهای زمینهای است گفت: تمام تلاش خود برای ارتقای سلامت کارکنان و خانوادههای صنعت پتروشیمی را به کار گرفتهایم.
سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی در ماهشهر، فرصتی عالی برای تبادل تجربیات و ارائه دستاوردهای حوزه سلامت در صنعت پتروشیمی بود که به توسعه پایدار و ارتقاء سطح سلامت کارکنان و خانوادههای این صنعت کمک میکند. این جشنواره از روز 30 بهمن تا ۳ اسفندماه در مجموعه اندیشه واقع در شهرک بعثت برگزار شد.